Hallo, mijn naam is Annemiek!

Leuk dat je nog iets meer over mij wilt weten!

Daarom een korte beschrijving over mijn huidige werkzaamheden en waar ik mij in het verleden mee bezig heb gehouden. Wil je lezen hoe “Een cursus in wonderen” op mijn pad is gekomen? Scroll dan nog wat verder omlaag.

Momenteel faciliteer ik groepsbijeenkomsten en individuele sessies. Mijn rol als begeleider in bewustwordings-processen voelt voor mij als een “inner-call” en als een logisch vervolg op het pad dat ik tot nu heb afgelegd. Ik ervaar het als vervullend, een zeer dankbare taak in dit aardse leven. Daarnaast heb ik nog vele passies. Waaronder het buitenleven maar ook schilderen, schrijven en haken. Van dit alles vind je dan ook regelmatig wat terug op deze website en op de socials.

Ik werd geboren op 8 oktober 1968, het zeer welkome proefkonijn van mijn paps en mams. Ik ben de oudste uit een gezin met in totaal 4 kinderen. 

Na een rustige jeugd in de Flevopolder lonkte het avontuur van de stad. In 1998 ruilde ik mijn thuiswonen in voor samenwonen, werken, trouwen en kids krijgen. So far, so good!

Rond 2013 begon er in mijn leven turbulentie te ontstaan. Uiteindelijk strandde mijn huwelijk waardoor er een abrupt einde kwam aan het gezinsleven. Mijn hele leven ging op de schop. Werk, woonplaats, relatie…… alles veranderde en kwam in het licht te staan van een ander soort werk. Ofwel ‘innerlijk werk’ verrichten. Want wie was ik nou nog, nu ik niet meer getrouwd was, zonder werk zat, geen kinderen meer die verzorgd moesten worden, een nieuwe woonplaats met alleen maar onbekenden, zonder toekomstplan. Wat nu? Zelfonderzoek dus. Ontmoeten en ont-moeten. Ontwikkelen en ont-wikkelen. Wat volgde was een diep naar binnen keren. Daarbij verhuisde ik in 4 jaar tijd maar liefst 4 keer. Uiteindelijk leek na 7 jaar de storm te gaan liggen. Het werd rustiger, kalmer, leger en nog leger. Er ontstond in mij een nieuwe bedding en die bleek voller! 

Hoewel er veel verloren leek, is er een enorme overvloed ontstaan. En daar deel ik graag van uit.

Wanneer jij behoefte voelt aan verdieping en bewustwording en je wenst hierbij begeleiding/ondersteuning, dan kun je bij mij terecht. Dit kan in groepsverband maar ook in 1-op-1-sessie(s). Je kunt mij bellen/mailen voor meer info en/of een afspraak.

Ik zie je graag! Lieve groet, Annemiek


 08-10-1968 – Yes it’s me time!

1984 – 1998
MDGO-AGOGISCH WERK-AW
ZAKELIJK BEDRIJFSLEVEN  |  SECRETARIEEL EN MANAGEMENT

1998- 2006
SAMENWONEN – TROUWEN – KIDS
DOCHTER ROSALIE  |  ZOON DAAN
ZELFSTANDIG ONDERNEMER MKB
PR EN MARKETING
FOTOGRAFISCHE VORMGEVING – FOTOVAKSCHOOL

2004 – 2020
FOTOGRAFISCH VORMGEVER
BEHEERDER-BEWONER CENTRUM OOSTRAVEN
MURALI, SCHOOL VOOR VRIJE ZELFEXPRESSIE – ERICA NAP
STEMBEVRIJDING
PAST REALITY INTERGRATION (PRI)
GEWELDLOZE COMMUNICATIE
BEGELEIDEN PROCES- EN BEWUSTZIJNSWERK
“EEN CURSUS IN WONDEREN”  
OPRICHTING EIGEN ONDERNEMING “A WAY 2 LOVE” 
HOROSCOPIE & PLANTMEDICIJNEN – JAN BARTELSMAN
JAARTRAINING “MEDITATIE EN SPIRITUALITEIT”– JAN GEURTZ
YIN YOGA TEACHERTRAINING – STILLNESSINYOGA
“MUSICA RELIGIOSA” – ADRIAAN VALK
“ZHINENG” / GENEZEND VERMOGEN – HENK FRANSEN
ENERGETISCH WERK – ROY MARTINA
“QUANTUM VOYAGE “
“QUANTUM MINDSCHIFT”
“QUANTUM PUBLIC SPEAKER”

2021 – HEDEN
BIOLOGISCHE NATUURWETTEN / GERMAANSE GENEESKUNDE
       MIES KLOOS
       ** “VERTROUW JE LICHAAM”
       ** “BIO-LOGICA VAN GEDRAG EN KARAKTER”
“EEN CURSUS VAN LIEFDE” 

“Een Cursus in Wonderen”

2013, een jaartraining “Vrije Zelfexpressie”. Ik betrad een nieuwe wereld. Nieuw en zó herkenbaar! Eindelijk antwoord op mijn vragen. Inhoudelijk bleek deze training gestoelt op het gedachtengoed van “ECIW”. Dit boek bleek bij mij thuis in de kast te staan. Ik had het nooit ingekeken. Een eerste blik was voldoende om het resoluut weer dicht te slaan. Er stond iets over God en Jezus en in een oogopslag las ik het woord Christus. Nee, dit was niet voor mij! Mijn weerstand, erfenis uit een katholieke opvoeding, bleek te groot.

En toch werd ik enorm aangetrokken op dit boek. Want als de jaartraining zo briljant en compleet voelde, -en zo voelde het-  dan moest de inhoud van dit boek dat ook zijn! Ik deed een nieuwe poging, begreep dat de Christelijke terminologie werd benut voor een andere interpretatie, en voor ik het wist las ik het theoriedeel uit. De prachtige inhoud greep me zo! Ik wilde niet meer stoppen met lezen. Dus direct daarna volgde ook het werkboek. Een jaar lang elke dag een les. Wow, wat een herkenning en wat een bevrijding vond ik in dit boek. En auw, wat een confrontaties ook. Maar bovenal, dit was als thuiskomen!

Ik begon dingen anders te zien en de wereld veranderde met mij. Dit was het, het begint bij mij! Het geloof in afscheiding stopt bij mij! Kan ik alles wat ik zie, zien als een expressie van Liefde, of als een roep om Liefde? Deze keus, de enige die naar waarheid leidt, die is aan mij! Kies ik voor Liefde of kies ik voor angst? Aangezien alleen Liefde werkelijk is en angst niet bestaat is er in de kern geen keus. Wanneer het gaat om angst hebben we zelf obstakels geplaatst waardoor we ons afgescheiden voelen van Liefde. Deze afscheiding is een illusie. We kunnen niet afgescheiden zijn van Liefde. Liefde is de bron van wat we zijn. We zijn niet gescheiden van de bron. We zijn Liefde; een met onze bron.

Wanneer we ons licht laten schijnen op angst, zal angst oplossen. Dit is wat we doen wanneer we innerlijk werk verrichten. We brengen angst/illusies naar het licht. In cursustermen heet dit proces “vergeving”. Angst bindt de wereld, vergeving maakt haar vrij (wdII.332). Angst kan niet lang door illusies verborgen worden gehouden want hij maakt er deel van uit (H2.IV.7.7.)

Liefde is de enige waarheid. Die was, is en zal altijd Zijn.

Waar ‘Een cursus in wonderen’ over gaat?

Niets werkelijks kan bedreigd worden.

Niets onwerkelijks bestaat.

Hierin ligt de vrede van God.