In je hart, in je denkgeest, in de stille en rustige kern van je wezen,

ligt alles waar je ooit naar hebt gezocht.

Dit wil jij je nu herinneren.

 

(“Ik hoef niets te doen” Alan Watson)

”Een cursus in wonderen” Bijeenkomsten

Wanneer jij de reflecties van liefde niet ervaart heb je je enkel maar vergist. Hoe liefdevol is dat?! ECIW reikt je eenvoudig aan dat je altijd opnieuw kunt kiezen. Klinkt dit niet als onvoorwaardelijk? En dat is het!

Wanneer innerlijke vrede ons enige doel is, kunnen we constateren dat we dit lang niet altijd ervaren. Er valt wat te zeggen over de oorzaak van onze gevoelens. De cursus wijdt hier een dikke 1500 pagina’s aan. Met inhoudelijk steeds dezelfde boodschap. De oorzaak waarvan wij denken dat het de oorzaak is, is niet de werkelijke oorzaak. Deze oorzaken zijn namelijk stuk voor stuk, allemaal gevolgen. Willen we naar de werkelijke oorzaak dan hebben we ons te verheffen naar een ander niveau. We moeten terug naar die plek waar wij de keuze maken, dat is “the place to be”. De grote verwarring ontstaat door de interpretatie van wat wij horen, zien, voelen, ruiken, proeven en dat waarmee wij ons identificeren. Hiermee produceren we een voortdurende stroom van actie en reactie.

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat we voortdurend oordelen?

Ben je je ervan bewust dat je onbewust nog steeds wordt aangedreven vanuit je ervaringen in het verleden?

Heb je al eens gekeken naar de patronen en overtuigingen die uit je verleden zijn voortgekomen?

Voel jij je innerlijk bevrijd en gelukkig?

Leef jij zoals jij verlangt of leef je je onbewuste angst?

Wanneer je je hier nog niet eerder of misschien nauwelijks mee hebt bezig gehouden kunnen deze vragen verwarrend en confronterend zijn. “Een cursus in wonderen” brengt jou in verbinding met je innerlijke leraar wat altijd zorgt voor een liefdevolle en zachte confrontatie. Het neemt je bij de hand en laat je langzaam afdalen in jezelf. Zo ga jij ervaren dat er niks is om bang voor te zijn; een inhoudelijke, centrale boodschap uit het boek.

In de “Vergeten Waarheid-groepen” word je o.a. uitgenodigd je ervaringen te delen en waar nodig geprikkeld om je zicht te verruimen. Het delen van ervaringen leidt tot grote vreugde. Want er is altijd herkenbaarheid. Deze herkenning werkt verhelderend, verbindend en transformerend. In een groepsproces zie je dat gedeelde openheid de transformerende werking enorm versterkt, je leert aan elkaar. Een bonus met een prachtige uitwerking. Delen is vaak ook spannend. Het is allemaal oké, we kunnen alles benutten als werkmateriaal.

Miracle Choise – spel

 

Het boek ”Een cursus in wonderen”

 

”Een cursus in wonderen” Bijeenkomsten 8 mei 2020