Samen onderweg met
“Een cursus in wonderen”

  • Lees- en studiegroepen 
  • Individuele begeleiding / Proces- en Bewustzijnswerk
  • Miracle Choice – spel
  • ECIW online – Werkboeklessen

Lees- en studiegroepen 2023 

2-wekelijkse en maandelijkse groepsbijeenkomsten:
– SAMEN ONDERWEG MET “EEN CURSUS IN WONDEREN” –

In 2023 starten er weer nieuwe groepen. Wil je regelmatig uitwisselen en je intensief verdiepen dan is een 2-wekelijkse groep aan te raden. Ben je qua tijd beperkt of wil je een wat langzamer tempo, dan past een maandelijkse bijeenkomst waarschijnlijk beter. 

Waarom een lees- en studiegroep?

Ervaringen delen is verhelderend en geeft herkenning...

Zowel ECIW als ECVL zijn boeken waar men zelf mee aan de slag kan. Helaas is het niet altijd makkelijk te lezen en roept het soms veel vragen op. Een lees- en studiegroep is een optimale gelegenheid waar je al je vragen en onduidelijkheden kunt inbrengen. 

Elkaar ondersteunen vanuit dezelfde visie...

Wanneer je eenmaal de uitwerking van de boeken in jouw leven begint te ervaren zul je ook de grote waarde ervan begrijpen. Bij het ervaren van moeilijkheden in je leven steek je anders in; je bent in staat anders te zien en daarmee een andere keuze te maken. Het kan zeer lastig zijn om bij persoonlijke beknellingen helderheid te behouden. In dat geval zijn je medereizigers van grote waarde. Zij kunnen je helpen zodat helderheid ontstaat vanuit ware visie. 

Je leert aan elkaar...

Eén van de grote rijkdommen van het groepsproces is het herkennen van en je openen voor elkaar en ieders persoonlijke moeilijkheden. Ja, we hebben allemaal last van hetzelfde! Ja, we verlangen allemaal naar hetzelfde. En nee, je bent dus nooit de enige! Deze herkenning is er een met grote waarde. Hier ligt een enorm transformerend en verrijkend aspect te wachten om ontvangen te worden. Al wat nodig is, is een open en eerlijk delen. 

Individuele begeleiding / Proces- en Bewustzijnswerk

Tijd en aandacht voor jouw proces

In ieders leven vinden gebeurtenissen plaats die lastig zijn. Dat kan met van alles te maken hebben waardoor je jezelf er behoorlijk in kunt “verliezen”. Het leven wordt een struggle met vaak diverse issues. Elke situatie is een middel om op te reflecteren. Als jij dat wilt, het is een keuze-kwestie. Reflecteren op jezelf en de situatie kan soms lastig zijn wanneer er allerlei geraaktheid is en emoties zich opstapelen. Dan is het fijn en behulpzaam als er iemand is die met je meekijkt. Iemand die jou blijft herinneren aan wie je werkelijk bent. Iemand die je helpt te ontdekken wat voor jou de waarde kan zijn van de betreffende situatie. En daar zit altijd groei en ontwikkeling in. Echt altijd! Van hieruit bezien is het kiezen voor een individuele afspraak een liefdevolle keuze voor jezelf. Om de waarde in ontvangst te kunnen nemen moet je afdalen in jezelf. Er is geen andere manier. En soms is dat best een lastig proces. Ik begeleid je in vertrouwen en geduld. Met een helder-voelend vermogen tune ik in op dat wat speelt in jouw leven en jou beklemt en zo bezighoudt. Zo keer jij terug bij jou, bij jouw bron, bij jouw weten. Want jij weet! 

Gun jezelf alle tijd écht even alleen voor jezelf:

Als EMOTIES JE BEPERKEN EN BEKNELLEN...

Soms kunnen emoties zo heftig zijn dat je niet meer lekker functioneert. Ze beknellen je en beperken je in relaties. Relaties lukken niet of roepen veel negatieve emoties op. Gevoel vast te lopen. Je heldere kijk op situaties is vertroebeld geraakt.   

NIET MEER WEET HOE...

Wanneer situaties en thema’s alsmaar terugkeren en je komt er niet uit. Je hebt geen idee hoe je er op een andere manier mee om kunt gaan. 

JE SITUATIE TE OMVANGRIJK IS VOOR DE LEES- EN STUDIEGROEPEN...

Als je ook deelneemt aan een van mijn lees- en studiegroepen, kan individuele begeleiding een fijne aanvulling zijn. Processen behoeven soms net wat meer tijd om te doorvoelen dan in een groep beschikbaar is. 

Miracle Choice – Spel

Een Cursus in Wonderen in spel-vorm. We gaan spelenderwijs, in een kleine groep, aan de hand van een door jou gekozen actueel thema, verdiepen en verhelderen.  Middels het spel wordt jou een shift in perceptie aangereikt wat zorgt voor een ander zicht. Dit brengt jou tevens bij jouw eigen licht. Je zult ervaren dat geven en ontvangen hetzelfde zijn.

Verdiepende Workshop:

IEDER "SPEELT" MET EEN ZELFGEKOZEN THEMA...

Een ontspannende en speelse manier om zicht te krijgen op dat wat jou momenteel bezighoudt. 

LANGERE TIJD INTUNEN OP THEMA'S...

Door de vorm van een workshop is het mogelijk jouw thema uitgebreid te belichten. Daarnaast deel je mee in de uitwerking van de ingebrachte thema’s van je medespelers. Een dag waarin je veel krijgt aangereikt. 

ERVAAR DE KRACHT EN VERBINDING VAN SAMEN SPELEN...

Een absolute meerwaarde van samen is het leren aan elkaar. Omdat we steeds, vaak nog onbewust, op elkaars knoppen drukken. Hoe fijn het is dit te kunnen laten zijn, het niet te veroordelen. Ons te beroepen op de liefde, die in ons is. En ons te laten leiden, in vertrouwen. Dat de antwoorden in ons zijn. Als we stil willen zijn, en willen horen, zullen we vinden. Zullen we elkaar vinden en eindelijk werkelijk zien. Dit samen ervaren is niet in woorden te beschrijven. Je zult de vreugde ervan herkennen en voelen in je hart.

Een cursus in wonderen werkboeklessen

N

Online bijeenkomsten via Zoom

Er zijn er nogal wat: 365 werkboeklessen! In ECIW zit een jaar lang voor iedere dag een les. Heb jij ze al eens gedaan? Zijn er lessen die veel oproepen bij je? Zit je er tegenaan te hikken…. al lang van plan, nog niet gedaan?

N

Join us!

Elke 2 weken behandelen we met elkaar een werkboekles. Dit kan een les zijn gekozen door jullie of gekozen door ons, beide is mogelijk. Je bereid de les thuis voor. De Zoom-bijeenkomst is bedoeld voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. 

N

Praktische toepassing van ECIW

Hier komen we bij de toepassing van ECIW op gebeurtenissen in ons leven. Dit is waar de werkboeklessen voor zijn bedoeld. Praktischer dan dit kan het niet zijn. We helpen je over de drempel, want ook al lijken de lessen soms moeilijk, in de kern zijn ze heel eenvoudig!

Door Adriaan Valk en Annemiek Bonekamp

$

Onze favoriete werkboeklessen

Een opwarmertje, gewoon omdat het leuk is om met je te delen…. een paar van onze favoriete werkboeklessen.

$

Werkboekles 109

“Ik rust in God” Favoriete les van Annemiek: “Ooit kreeg ik op de snelweg een lekke band en belande in een uiterst oncomfortabele situatie. De angst sloeg mij om het hart. Om wat er gebeurd was en om de gevolgen ervan. Even was ik de wanhoop nabij. Toen herinnerde ik mij de les van die ochtend. “Ik rust in God”. Als aangeschoten wild landde ik in diepe rust en vrede. De impact van de les van die ochtend, de uitwerking die deze 4 woorden toen op mij hadden. Onbeschrijfelijk! De stress trok uit mijn lijf en ik bevond mij in een veld vol mogelijkheden. Allen even behulpzaam en zinvol. De oplossingen werden mij aangereikt. Diep onder de indruk nam ik ze dankbaar aan. Ik wist dat er altijd hulp zal zijn. Voor mij en iedereen.” 

$

Werkboekles 199

“Ik ben niet een lichaam, ik ben vrij. Een favoriete les van Adriaan: “Deze les heeft mij laten inzien hoe bang ik was voor ziekte aan mijn lichaam en de dood. De regel “En wie kan bang zijn, als hij in Onschuld leeft en louter liefheeft?” zegt mij alles. Het wijst naar de essentie, van wie we werkelijk zijn. De regel “Koester het idee van vandaag, en oefen het vandaag en elke dag weer.”, is een begeleiding die mij heeft geholpen en nog vaak helpt deze waarheid in iedere situatie te willen zien.”

Wil je meer info over bovenstaand aanbod? 

 

Heb je een vraag, een verzoek, wil je bijvoorbeeld graag een werkboekles behandeld zien?
Stuur een mail, je ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord